تبلیغات
آزمایشگاه شیمی آلی - آزمایش دوم نقطه جوش
پیغام مدیر

ورود شما را به این وبلاگ خوش آمد عرض میکنم امیدوارم مطالب این وبلاگ مورد استفاده شما قرار گیرد مهندس محمد حیدری(مدرس دانشگاه).

نظرسنجی
نظرتون در مورد وبلاگ






ساعت و تاریخ

امکانات وبلاگ

این وبلاگ را صفحه خانگی خود كن !    به مدیر وبلاگ ایمیل بزنید !    این وبلاگ را به لیست علاقه مندی های خود اضافه كنید !

 

لوگو کده وبلاگ
لینك به ما


لوگوی دوستان

وبلاگ فارسی

آمار و اطلاعات
امروز :

بازدید های امروز :

بازدید های دیروز :

كل بازدیدها :

كل مطالب :

كل نظرات :

ایجاد صفحه : - ثانیه

فشار بخار مایعات، براثر گرم شدن آنها زیاد می شود تا حدی كه فشار بخار مایع برابر فشار هوا می شود. در این حالت جوشیدن مایع قابل رویت است. این دما را نقطه جوش یا دمای جوش می نامند.

ادامه آزمایش در ادامه مطلب

دسته:

فشار بخار مایعات، براثر گرم شدن آنها زیاد می شود تا حدی كه فشار بخار مایع برابر فشار هوا می شود. در این حالت جوشیدن مایع قابل رویت است. این دما را نقطه جوش یا دمای جوش می نامند.

 


با كاهش فشار، نقطه جوش نیز پایین می آید زیرا انرژی گرمایی كمتری برای برقراری تعادل بین فشار بخار مایع و فشار هوا (كه كم شده است) لازم است.
نقطه جوش در فشار یك اتمسفر را نقطه جوش عادی (نرمال) می گویند.
همچنین یك روش اساسی برای تخلیص مایعات به شمار می آید.

نقطه جوش مایع خالصی كه در طول عمل تقطیر تجزیه نمی شود، دقیق و در تمام مدت جوش ثابت است.
nتعیین نقطه جوش (bp) با دو روش به آسانی امكان پذیر است. استفاده از این دو روش به مقدار ماده موجود بستگی دارد.1.چنانچه مایع به مقدار كافی یا زیاد در دسترس باشد، نقطه جوش آن را می توان به روش تقطیر ساده و به كمك دماسنج تعیین كرد.2.در صورتی كه مقدار مایع كم باشد، از روش نقطه جوش میكرو استفاده می شود.

شرح آزمایش

تعیین نقطه جوش به روش میكرو: در این روش از لوله آزمایشی به قطر داخلی 5 میلی متر و طول تقریبی 12 سانتیمتر استفاده می شود. مقداری از مایع مورد نظر (0.2 تا 0.5 میلی لیتر) را به وسیله پی پت یا قطره چكان به درون لول آزمایش می ریزیم. سپس لوله مویینی را كه یك انتهای آن مسدود شده است به طور واژگون از انتهای باز آن به درون لوله می اندازیم. بعد این لوله را به وسیله نخ یا نوار لاستیكی به دماسنج می بندیم. همانگونه كه در تعیین نقطه ذوب عمل كردیم. انتهای لوله و دماسنج باید در یك سطح باشند. این مجموعه را در حمام روغن قرار می دهیم و به آرامی گرم می كنیم. پس از مدتی گرم كردن، جریان منظم و یكنواختی از حباب هوا از انتهای لوله مویین خارج می شود. در این مرحله گرما را قطع می كنیم و ملاحظه می شود كه جریان حباب هوا قطع می شود و سپس مقداری از مایع وارد لوله مویین می شود. در این لحظه عدد دماسنج را می خوانیم و ثبت می كنیم. این دما، نقطه جوش مایع است. در تعین نقطه جوش به روش میكرو مشكلاتی به شرح زیر پیش می آید: چون مقدار مایع اندك است، در صورت افزایش ناگهانی گرما احتمال بخار شدن آن وجود دارد، و یا اینكه ممكن است نقطه جوش به دست آمده بیشتر از مقدار واقعی باشد. اگر گرم كردن كافی نباشد، در نزدیكی نقطه جوش، در صورت گرما، ممكن است مایع از لوله آزمایش، وارد لوله مویین شود، زیرا در این لحظه فشار بخار مایع پایینتر از فشار هواست. نقطه جوش به دست آمده در این روش به علت تجربه ناكافی آزمایش كننده و خطای چشم، تقریبی، و غالبا كمتر از مقدار واقعی است.

ویرایش شده در شنبه 26 اردیبهشت 1388 و ساعت 08:55 ب.ظ

ارسال شده توسط مهندس محمد حیدری در تاریخ‌ شنبه 26 اردیبهشت 1388 - 07:51 ب.ظ | نظرات (- -)

چند مطلب اخیر آرشیو شده